hits

Lihesten

 • 23.06.2016 kl. 18:25

Forrige sommer mens jeg var på jobb for BKK tok vi lunsj i fjæra ved Sognefjorden. Der på andre siden kunne jeg se et veldig flott fjell stikke opp av havet. Jeg bestemte meg der og da for at opp dit skulle jeg gå en gang. Så i går pakket jeg sekken og kjørte opp til sogn alene.


 

Stien begynner helt nede ved sjøen og man følger et geitetråkk gjennom frodig kulturlandskap helt til fjellryggen hvor man går i kupert fjellterreng. Turen er bratt og slitsom og tar deg opp til 761moh som selvfølgelig gir en veldig flott utsikt over Sognefjorden og ut i havet.


 

Lihesten ligger i Hyllestad kommune hvor også Havyard holder til og er hjørnesteinsbedrift. Havyard Ship Technology bygger og vedlikeholder større båter, kanskje de trenger en elkraft ingeniør?

 

http://www.ut.no/tur/2.6055/

http://www.havyard.com/

Trolltunga - til og med kjøreturen dit er vakker

 • 17.06.2016 kl. 19:30

Drømmehelg! Fredag pakket vi sekkene spontant, kjørte på XXL og kjøpte et litt mer stabilt kokekar før vi kjørte ut til Odda. I nydelig vær og uten Vossa cup trafikk kom vi oss over Hardangerfjorden i ferja til Jondal. Vi overnattet på Odda camping som viste seg å være basecamp for alle som tenkte seg opp på tunga.

Etter en liten rally tur opp fjellsiden i Minien parkerte vi på verdens dyreste parkeringsplass (600kr for 24 timer). Stien starter med en 1km lang bratt stigning til 800moh. som er ganske knusende på beina og viljen. Men har man først kommet seg opp denne stigningen er mye gjort. Det kommer en stigning til før man er helt oppe på 1200moh. men denne er ikke like bratt og mangler det verste ? skog. Nok en gang kjente jeg på hvor deilig det var å komme opp i det nakne landskapet hvor jeg kunne se horisonten og gå fritt videre. 

I strålende sol kom vi ut på et folkefylt Trolltunga hvor folk solte seg og grillet med topp stemning. Vi ble litt overrasket over at utsikten ikke var over en fjord men heller Ringedalsvatnet, kanskje vi burde ha sett på kartet. For å ta det obligatoriske bildet måtte vi stå litt i kø, men det gikk fint for det var en god blanding av skrekk og fryd blant alle som ventet med oss. Det minnet litt om verdens beste fornøyelsespark, bare at den er gratis!

Vi satte opp camp 100 meter bortenfor og solte oss til en utrolig utsikt resten av dagen mens folk kom og gikk. Ut over ettermiddagen og kvelden dukket det opp flere og flere telt. Totalt kunne vi telle 15 telt som vi kunne se rundt oss. Stemningen var herlig med folk fra hele verden rundt oss og absolutt null telefondekning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en tur jeg skal gå igjen, forhåpentligvis i et litt større følge med litt grillmat og litt øl.

http://www.ut.no/tur/2.4908/

Askøy på langs

 • 13.06.2016 kl. 11:41Forrige helg gikk vi Askøy på langs som er en veldig fin tur som tar deg de 35km fra Kleppestø til Herdla. Først må jeg begynne med å si at Askøy Turlag har gjort mye godt arbeid med denne stien. Den var godt merket hele veien og de dårlige partiene over myrene var flott konstruert med steiner og tømmerbroer. Her har noen lagt ned mye tid og det vises!

 

Torsdag kveld kjørte vi en bil ut til Herdla som vi parkerte der slik at vi skulle komme oss hjem igjen. Fredag etter jobb (Martin sin jobb og ikke min, jeg har jo ikke jobb) kjørte vi ut til Kleppestø og begynte å gå. Den første delen opp til Kolbeinsvarden gikk greit, men etter det ble det mye skog og beina mine kjente at de ikke var helt friske etter 7-fjellstuen. I tillegg kjente jeg hvor mye tyngre det var å gå med full oppakning og jeg vil si at denne turen var mye tyngre både fysisk og psykisk enn 7-fjellsturen. Turen gikk veldig treigt gjennom skogen og vi kom oss bare til Åsbø som er ca. 1\3 av veien før vi teltet.

Lørdag morgen begynte vi med «friske» bein og gikk videre. Det var fortsatt mye skog og tempoet var lavt og i tillegg skulle vi være i middagsbesøk kl. 16! Med denne tidsfristen og vonde bein pluss en blytung sekk innså jeg at vi ikke kom til å nå bilen innen fristen. Vi bestemte oss derfor for å skille lag. Martin som er mye sprekere gikk foran for å hente bilen mens jeg skulle fortsette i mitt eget tempo til Merkesvik hvor han skulle plukke meg opp. Men så skjedde det noe vidunderlig, skogen forsvant og kystlandskapet åpnet seg. Jeg kunne se hvor langt jeg hadde gått og hvor langt jeg skulle. Tempoet økte og jeg marsjerte videre selv om både knær, tær og nakke sa nei. Jeg kom meg i mål en time etter Martin men var fortsatt veldig fornøyd med å ikke ha gitt opp selv om det så håpløst ut.

  

Så hva har vi lært?

 • Kjøp myggspray\flottspray
 • Skog er mye tyngre å gå i enn åpent landskap
 • Rett innstilling på sekken er like deilig som sjokolade
 • Pass på kokekaret, det velter på primusen!
Trine Nordahl

Med ustoppelig optimisme går jeg løs på prosjekter jeg har ingen forutsetning for å klare, dette for å bevise at alle kan endre seg selv og verden! Jeg er utdannet elkraft ingeniør, sosialantropolog og er en født eventyrer! I august gikk jeg Oslo-Bergen, nå trener jeg til å gå over Grønland i 2018.

Bloggdesign

Kategorier

 • Blogg
 • Søk i bloggen

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no