hits

Hvordan overleve 7-fjellsturen

 • 25.05.2017 kl. 15:16
 

På søndag går 7-fjellsturen av stabelen i Bergen for 59'ende året! Her kommer 10 tips til hvordan man skal komme seg over alle 7 fjellene med både bein og humør i behold!

 

 1. Turen er lang og tung - Er du innstilt på en lang og tung dag fra starten vil du ikke bli demotivert ut over dagen og du kan heller nyte utsikten.

 

 1. Ikke start for hardt opp første fjell - De fleste bruker mellom 8-12 timer på turen så det er ikke noe vits å brenne av alt du har i starten. Finn det tempoet du føler er komfortabelt og hold dette hele dagen.

 

 1. Ha med nok mat - Du kommer til å trenge masse energi og dette er ikke dagen for å telle kalorier. Husk at du også kan kjøpe mat underveis så ta deg gjerne en pølse pause!

 

 1. Camelbak er et must - Man svetter mye og trenger derfor påfyll av vann. En camelbak gir deg lett tilgang på vann under hele turen. Mange legger ut hageslangene sine langs ruten så vann er det nok av.

 

 1. Ha med sko bytte - Turen varierer mellom fjell, stier og asfalt. Begynn turen med litt stive sko til du er ned fra Ulriken, bytt så til lette joggesko. Føttene dine kommer til å takke deg!

 

 1. Rett bekledning - Du trenger klær som er lette og som puster. Ta gjerne med ekstra trøye og sokker, men noen tursekk full i klær trenger du ikke.

 

 1. Kom deg opp Ulriken! - Ulriken er vendepunktet for mange. Dette er fjell nr. 4 og det høyeste. Har du først kommet deg opp her er du over halvveis og da har du greid det tyngste fjellet, hvorfor stoppe her?

 

 1. Vis respekt for andre - Dette er først og fremst en folkefest og mange går turen hvert år, så selv om det er frustrerende å gå i kø vær heller gla for at så mange deltar.

 

 1. Dopapir og antiback - Det er ikke mange toaletter langs ruten så du må være forberedt på å ta en tur ut i buskene.

 

 1. Sjekk værvarselet - Er vi heldige å får sol kan det være lurt med solbriller og solkrem. Regner det kan det bli glatt i stien. Uansett er det greit å være forberedt.

 

Vi sees på fjellet og god tur!

Følg med neste torsdag når «Seigmenn dømmer ikke!» legges ut og du får vite hvordan hvit måned i mai har gått.

https://www.bergenoghordalandturlag.no/7-fjellsturen/

https://www.ut.no/tur/2.4821/

Vår på Folgefonna

 • 19.05.2017 kl. 20:05

«Som luftslott steg de ut av tåken, kjemper av fjell. Tenkt at for kun noen øyeblikk siden hadde vi vært der oppe blant de, som keisere i vår egen verden»


Ved Sundal i Hardanger går Keiserstien opp og det finnes ingen bedre måte å feire 17.mai enn å dra til fjells å nyte vår frie nasjon. Turen opp var tung siden dette var årets første med ryggsekk, heldigvis hadde vi været med oss. Turen er 10km lang og man går opp til 1400moh, om ikke dette er nok til å gjøre deg andpusten vil utsikten garantert gjøre det. Bak oss fra havet kom regnværet innover men vi kom oss akkurat innenfor dørene på Breidablikk før det nådde oss.


Hytta er minimal, men allikevel føler jeg at jeg har alt jeg trenger i hele verden. Og det beste av alt et at selv om jeg skulle føle behov for noe mer spiller det ingen rolle fordi jeg får ikke tak i det allikevel. Her høyt over Hardangerfjorden, oppe i himmelen, kan jeg slappe av og koble fra. Det hvite stearinlyset har brent ned til bunnen av stilken og Martin slukker det med fingrene. Utenfor regner og blåser det. I natt skal jeg sove godt.

Turen ned neste dag ble ikke like fortreffelig. Det regnet godt og snøen var mer slush enn is. Skulle ønske jeg hadde litt bedre klær, men enn så lenge jeg pendler får turklærne fra studenttiden holde. Martin og jeg nyter tiden sammen, alt imellom er bare trening til vår neste tur.


 

https://www.ut.no/tur/2.4936/

Min pilegrimsreise - uten sukker!

 • 15.05.2017 kl. 20:07

«Jeg begynner på det eneste viset jeg vet hvordan - med å lage en plan. Om jeg følger den er ikke så nøye, men så lenge jeg lager den føler jeg at jeg har kontroll»

Hvit måned har vist seg å være mye tyngre mentalt enn hva jeg hadde trodd. Jeg lærer ting om meg selv jeg ikke var klar over. Mye av overvekten og depresjonen jeg slet med tidligere begynner jeg nå å finne forklaringer på. Jeg har ikke inntatt noe som kan betegnes som snop eller chips, ei heller drukket sukkerholdige drikker som brus og alkohol i 15 dager. Målet viser seg å være mye tyngre mentalt enn først antatt. 

Jeg var forberedt på at det kom til å bli kjipt, jeg var til og med forberedt på lett abstinens, men noe sånt har ikke skjedd. Isteden har jeg innsett noe mye tyngre og dypere - jeg har knyttet trygghet til mat! Alle disse målene jeg setter meg fungerer ikke bare lengre som et verktøy for å få meg i form til Grønland, jeg går faktisk igjennom en pilegrimsreise.

Jeg har alltid vist at jeg sperrer ute vonde og stressende følelser og opplevelser, men gjennom hvit måned mai har jeg forstått hvor mye disse opplevelsene har blitt prosessert med kosemat. Mitt typiske handlingsmønster er å ignorere alle negative følelser jeg opplever gjennom uken, når fredag kommer bygger jeg meg et rede i sofaen hvor jeg kan kose meg med snop og vin. I redet mitt er jeg trygg og alt stresset jeg har opplevd gjennom uka kan ikke skade meg lengre.

Nå må jeg lære meg å finne trygghet selv i dagligdagse situasjoner slik at jeg kan kose meg selv om jeg ikke har en pose smågodt og en flaske vin ved min side. Å åpne seg opp slik jeg gjør nå og lære om meg selv er en slitsom og tidvis vond prosess, men jeg vil anbefale alle å utfordre seg selv til å vokse og lære om seg selv. Det er bare ved å gå utenfor komfortsonene man virkelig finner seg selv. Jeg skal fortsette å sette meg mål for hver måned som går mot Grønland neste år og jeg er spent på hvilken utvikling jeg får både fysisk og mentalt. Det er ingen tvil om at jeg har satt i gang noe som er mye større enn hva jeg var klar over.

Reboot nyttårsforsett

 • 05.05.2017 kl. 17:18

«Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selv livet»


 

Jeg synes det er på tide å minne alle sammen på nyttårsforsettene for 2017. Jeg har trøstespist meg gjennom alt for mange juler hvor jeg har tenkt tilbake på året som gikk og alt jeg ikke fikk gjort. Så sitter jeg der på nyttårsaften god og brisen og juger til meg selv «Til neste år blir det annerledes! Da skal jeg trene og spise sunt, da skal jeg lære meg både fransk og stå på vannski!» Men det samme skjer hvert år, jeg starter med god motivasjon i januar, holder det kanskje gående ut februar og mars, så glemmer jeg det litt etter litt. Hverdagen tar overhånd og jeg glemmer hva som motiverte meg i utgangspunktet. Jeg tror mai er et godt tidspunkt for alle å se hvordan man ligger an i forhold til målene og finne tilbake motivasjonene som var så sterk i januar.

Jeg har gjort mine mål til en naturlig del av hverdagen ved å sette meg mange mindre delmål og jeg blir lykkelig av å vite at jeg jobber mot noe større. Jeg føler meg trygg på at jeg kommer til å se tilbake på dette året og være stolt over hva jeg har fått til. Hva med deg? Og misforstå meg rett, jeg vil ikke at du skal trene ræva av deg og spise kaninfôr slik som meg. Bare sørg for å gjøre de tingene som gjør deg lykkelig ? det burde være målet for alle i 2017!

#trening #kosthold #mål #nyttårsforsett #lykke

Magisk

 • 02.05.2017 kl. 20:35

«Hvordan beskrive det bedre? Mai skal bli magisk, jeg gleder meg slik til vakre vårturer med morgen dugg og solglimt. Jeg gleder meg til å se bladene spire og dyrelivet våken. Denne tiden av året er rett og slett magisk!»


Vi satt oss noen hårete mål for april ? som vi nesten greide. De personlig målene rodde vi i land, men turer med ski og pulk manglet vi 28km på når mai tikket inn. Planen var å ta de resterende 58km på Hardangervidda i helgen men ryggen min sa nei pga. overtrening (ups). Vi valgte derfor å labbe rolig innover vidda og ta turen som en belønning for hard trening gjennom hele april. Jeg har aldri sett vidda så vakker som på denne turen og ingenting kan beskrive følelsen av å våkne opp i teltet og titte ut over hvite vidder som stopper i høye fjell flere mil borte. Vindstille og i stekende sol kunne vi sole oss toppløse. Det føltes vel fortjent å sitte i solsteken med en øl og bare nyte den fantastiske utsikten.

Søndag fikk vi besøk av kusinen til Martin, Anikken som vi hadde avtalt å møte på Stigstuv. Vi var litt urolige for at hun skulle gå turen alene inn dit men heldigvis er den godt merket av turistforeningen. Med soveposene pakket rundt oss satt vi ute og pratet til solen gikk ned (etter det ble det for kaldt). Det er litt vemodig å tenke på at dette er sesongens siste skitur, særlig fordi vi akkurat har fått ta i bruk vårt nye telt Svea fra Helsport. Men sommeren står for døren og vi har store planer for den og!

Mål mai: Hvit måned

Nå er mai i gang og jeg har satt meg nye mål. Jeg skal endelig gjøre det jeg har tenkt på lenge ? en hvit måned. Det vil si at jeg ikke kan drikke brus, alkohol eller saft, jeg kan ikke spise kaker, snop eller potetgull osv. Jeg kjenner allerede at dette kommer til å suge! Jeg vurderte å kutte ut kaffe også men der gikk grensen. 

Trine Nordahl

Med ustoppelig optimisme går jeg løs på prosjekter jeg har ingen forutsetning for å klare, dette for å bevise at alle kan endre seg selv og verden! Jeg er utdannet elkraft ingeniør, sosialantropolog og er en født eventyrer! I august gikk jeg Oslo-Bergen, nå trener jeg til å gå over Grønland i 2018.

Bloggdesign

Kategorier

 • Blogg
 • Søk i bloggen

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no