hits

Kart og kompass

  • 29.03.2016 kl. 11:47

 

Det meste av ruta er oppmerket sti fra Den norske turistforening. Det kan alikevell vært lurt å lære seg å bruke kart og kompass. Vi vil under hele turen følge med på kartet og forsikre oss om at vi vet hvor vi er i tilfelle vi skulle greie å gå oss vill. Går vi oss vill skal jeg selvfølgelig poste det her først!

 

Men slik gjøres det altså:

1: La kanten av kompasset ligge inntil den rette strekningen fra det stedet du står, til det stedet du skal. Pass på at kurspila (ikke kompassnåla!) peker i den samme retningen; fra det stedet du står, til det stedet du skal.

2: Vri kompasshuset til linjene i kompasshuset blir parallelle med kartrutenettets nord-sør-linjer. NB! Kompasshusets N-merke skal peke mot nord på kartet (dvs. opp på kartet). Nå har du orientert kompasset i forhold til kartet.

3: Ta kompasset bort fra kartet. Hold kompasset flatt i hånden. Den røde kompassnåla vil svinge fritt og stille seg inn mot nord. Drei kompasset til kompasshuspila (N-merket) faller sammen med den røde kompassnåla.

Nå har du orientert kompasset i forhold til terrenget. Kompassets kurspil (marsjretningspil) vil da vise deg retningen du skal gå.

 

 

Takk til:

Didrik  og

http://www.kartverket.no/Kunnskap/Posisjon-og-navigasjon/Slik-finner-du-kompasskursen/

Trine Nordahl

Med ustoppelig optimisme går jeg løs på prosjekter jeg har ingen forutsetning for å klare, dette for å bevise at alle kan endre seg selv og verden! Jeg er utdannet elkraft ingeniør, sosialantropolog og er en født eventyrer! I august gikk jeg Oslo-Bergen, nå trener jeg til å gå over Grønland i 2018.

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no