hits

Ruten

  • 07.02.2016 kl. 02:28


#walkforwork

Bergen - Oslo, eller Oslo - Bergen?

Denne romjula var vi hjemme i Namsos fordi mor og svigermor for mange år siden kom fram til en ordning der vi delte juleaften og nyttårsaften. Vi tilbringte mange kjedelige dager i Namdalen, men vi kom ikke uforberedt. Med oss hadde vi våpen og klær og gikk på jakt så fort 1.januar kom (uten hell desverre). For å lette på kjedsomheten kjøpte jeg boken "Norge tøffeste turer" der blant annet "71 grader nord ruten" er beskrevet. En av de mest detaljerte rutene i boken gikk fra Bergen til Oslo på 21 dager. Denne ruren lå å summet i bakhodet til Martin og meg en stund før vi besteme oss får å gå.

I en stund tenkte vi på om det var mest hensiktmessig å gå Bergen til Oslo eller omvendt. Jeg er en praktisk person og derfor sier det seg selv at det mest naturlige er å gå Bergen - Oslo. Slik kan man bare gå ut døra og vandre til Oslo for så å bestille retur billett når man er fremme. Men jeg har innsett at det smarteste er å starte i Oslo for så å gå til Bergen. På dette viset vil vi kunne starte i Oslo og gå hjem uten muligheten for å snu å gå tilbake, ett hinder er altså vekk.

Jeg vil påstå at det psykologiske i denne turen spiller et like stort hinder som det fysiske hinderet. Jeg er ikke den sprekeste, og mange mener jeg bør trene MASSE før denne turen, hvis ikke greier jeg det ikke! Jeg mener ALLE kan greie denne turen uansett hvor sprek man er, hvor god form man er i påvirker bare hvordan man oppfatter turen. Men ja, jeg trener til turen og trenger hjelp, så kom med forslag!

Her følger turen beskrevet i boken fra Oslo til Bergen, og gjennom ut.no sine sider

"Norge tøffeste turer" av Per Roger Lauritzen

Oslo - Hovdehytta (29km)

Hovdehytta - Eikesetra (20km)

Eikesetra - Hokksund (18km)

Hokksund - Kongsberg (24km)

Konsberge - Selslid (21km)

Selslid - Sigridsbu (20km)

Sigridsbu - Øvre Fjellstul (25km)

Øvre Fjellstul - Daggrø (17km)

Daggrø - Lufsjå (22km)

Lufsjå - Imingfjell (21km)

Imingfjell - Mårbu (26km)

Mårbu - Rauhellern (22km)

Rauhellern - Sandhaug (22km)

Sandhaug - Hadlaskard (21km)

Hadlaskard - Stavali (20km)

Stavali - Kinsarvik (15km)

Kinsarvik - Kvanndal (ferge)

Kvanndal - Rong (14km)

Rong - Torfinnheim (22km)

Torfinnheim - Vending (20km)

Vending - Høgabu (19km)

Høgabu - Vaksdal (13km)

Vaksdal - Bergen (tog)

 

http://www.ut.no/tur/2.5359/

 

Vi ønsker å gå helt hjem til Nordås, så vi tenker å fortsette fra Høgabu over Ulriken og hjem. Hvis noen vet om en god rute så si gjerne ifra.

Etter gode råd fra diverse familie (Lisbeth og Jan Petter) har vi bestemt oss for å gå turen i August og ikke sette et ultimatum om jobb eller ikke. Målet er få å både jobb og gå denne turen. Vi velger august fordi Martin får fri da og snøen har mest sannsynlig smeltet.

 

Trening denne uken: 2x5km jogging

                                       Styrketrening

Hvorfor blogge om tur?

  • 01.02.2016 kl. 20:36

 

 Tanken om å gå i skog og mark har kommet krypende inn på meg litt etter litt. Vi alle søker vel mer til naturen etterhvert som hverdagen blir mindre kroppsligjort og mer teoretisk. Av og til trenger man å kjenne på at man bare er menneske. Grunnen til at jeg starter denne bloggen er for det første å venne meg til tanken på å gå så langt som det jeg har tenkt å gjøre. For å greie å holde ut i tre uker med vandring kommer jeg til å trenge en solid psyke og en kropp som lar seg drasse med på tvers av Norge. Jeg vil ikke si at jeg er i dårlig form, men jeg er definivt ikke i god form. Å dele denne bloggen vil gi meg et spark bak til å komme meg over dørstokk mila. Men en ting er sikkert, har jeg først bestemt meg for noe så gjør jeg det, tur blir det uansett!

Jeg håper at de som faktisk gidder å lese bloggen kan komme med inspill på det jeg driver med. Jeg har ikke peiling på hvor mye jeg må trene eller hvordan. Jeg kan heller ikke kart og kompass, så her er det mer enn nok å bruke fritda på. Vanligvis jogger jeg litt, svømmer litt og trener litt styrke. Tanken var å bruke helgene på å gå lengre turer og overnatte i telt for å trene opp tur muskelen, men så har deg seg slik at vestlandet plutselig fikk vinter, så da har det blitt utsatt.

Når turen faktisk blir gått er også litt usikkert, det hele kommer ann på snøforholdene i fjellet. Mannen min og jeg prøvde oss på en kortere tur i juni men måtte gi opp på grunn av enorme menger snø i fjellet, vi håper det blir mindre i år. Så kan det jo også hende at hele turen bli kanselert hvis jeg faktisk får meg jobb, men hva er vel sjansen for det?

Trine Nordahl

Med ustoppelig optimisme går jeg løs på prosjekter jeg har ingen forutsetning for å klare, dette for å bevise at alle kan endre seg selv og verden! Jeg er utdannet elkraft ingeniør, sosialantropolog og er en født eventyrer! I august gikk jeg Oslo-Bergen, nå trener jeg til å gå over Grønland i 2018.

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no