hits

Seigmenn dømmer ikke!

  • 01.06.2017 kl. 20:24


 

«Livet er hardt, men seigmenn dømmer ikke»

I min jakt på forberedelser til Grønland 2018 valgte jeg å ha hvit måned i mai. Ikke akkurat den letteste måneden å gjennomføre et slikt mål med tanke på at både bryllups sesongen, båtsesongen og uteserveringen starter i akkurat denne tiden. Målet enkelt forklart var å ikke spise sjokolade, potetgull, seigmenn og ikke drikke brus eller alkohol. Etter å ha lest litt om andre sine erfaringer med hvit måned og helseeffektene dette skulle ha på kroppen så jeg for meg å være super menneske når mai var omme!

Forventningene var at jeg etter et par uker med «detoxing» ville få mer konsentrasjon, mer energi, bedre humør og kanskje var et par cm mindre over magen ... Jeg var ekstremt naiv som trodde dette!

Dette skjedde faktisk: de 2 første uken var preget av detoxing hvor jeg gikk rundt og følte jeg hadde frarøvet meg selv kosen min. Det gikk opp for meg hvor mye trøst og trygghet jeg hadde knyttet til mat! Jeg gikk fra å være ei sprudlende og glad jente til å være en tam og stille person. Jeg vente meg raskt til det nye kostholdet, men energien og helseeffektene jeg hadde lest om kom aldri. Dette er mest sannsynlig på grunn av at jeg hadde et ganske sunt kosthold i utgangspunktet og trener jevnlig. Jeg led meg allikevel gjennom middager, bryllup og kosekvelder uten noen kompensasjon. Alt jeg følte var at jeg straffet meg selv i en hel måned uten grunn. Det føltes urettferdig og ufortjent.

Helsemessig føler jeg at hvit måned har vært totalt bortkastet. Jeg er i utgangspunktet ei sunn og frisk jente og trenger ikke kutte ut søtsakene! Jeg tror den mentale helse effekten av å ta seg en øl og kose seg innimellom med snop er mye større enn helseulempene dette har på kroppen. Hvis du tenker deg om så er den eneste funksjonen til snop å gjøre deg glad og jeg kommer ikke til å ha noe problem med å kose meg med seigmenn og øl etter dette.

Dette er den største gevinsten jeg har fått av hvit måned i mai - jeg endrer ikke på hva jeg gjør, bare hvordan jeg tenker og føler om det. Jeg kan endelig kose meg uten å ha dårlig samvittighet!Bilder av Lisbeth Johansen

1 Kommentar

01.06.2017 kl. 21:22
Veldig lurt å prøve ut saker og ting og slutte å ha dårlig samvittighet! ☺

Skriv en ny kommentar

Trine Nordahl

Med ustoppelig optimisme går jeg løs på prosjekter jeg har ingen forutsetning for å klare, dette for å bevise at alle kan endre seg selv og verden! Jeg er utdannet elkraft ingeniør, sosialantropolog og er en født eventyrer! I august gikk jeg Oslo-Bergen, nå trener jeg til å gå over Grønland i 2018.

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no