hits

Hvordan overleve 7-fjellsturen

 • 25.05.2017 kl. 15:16
 

På søndag går 7-fjellsturen av stabelen i Bergen for 59'ende året! Her kommer 10 tips til hvordan man skal komme seg over alle 7 fjellene med både bein og humør i behold!

 

 1. Turen er lang og tung - Er du innstilt på en lang og tung dag fra starten vil du ikke bli demotivert ut over dagen og du kan heller nyte utsikten.

 

 1. Ikke start for hardt opp første fjell - De fleste bruker mellom 8-12 timer på turen så det er ikke noe vits å brenne av alt du har i starten. Finn det tempoet du føler er komfortabelt og hold dette hele dagen.

 

 1. Ha med nok mat - Du kommer til å trenge masse energi og dette er ikke dagen for å telle kalorier. Husk at du også kan kjøpe mat underveis så ta deg gjerne en pølse pause!

 

 1. Camelbak er et must - Man svetter mye og trenger derfor påfyll av vann. En camelbak gir deg lett tilgang på vann under hele turen. Mange legger ut hageslangene sine langs ruten så vann er det nok av.

 

 1. Ha med sko bytte - Turen varierer mellom fjell, stier og asfalt. Begynn turen med litt stive sko til du er ned fra Ulriken, bytt så til lette joggesko. Føttene dine kommer til å takke deg!

 

 1. Rett bekledning - Du trenger klær som er lette og som puster. Ta gjerne med ekstra trøye og sokker, men noen tursekk full i klær trenger du ikke.

 

 1. Kom deg opp Ulriken! - Ulriken er vendepunktet for mange. Dette er fjell nr. 4 og det høyeste. Har du først kommet deg opp her er du over halvveis og da har du greid det tyngste fjellet, hvorfor stoppe her?

 

 1. Vis respekt for andre - Dette er først og fremst en folkefest og mange går turen hvert år, så selv om det er frustrerende å gå i kø vær heller gla for at så mange deltar.

 

 1. Dopapir og antiback - Det er ikke mange toaletter langs ruten så du må være forberedt på å ta en tur ut i buskene.

 

 1. Sjekk værvarselet - Er vi heldige å får sol kan det være lurt med solbriller og solkrem. Regner det kan det bli glatt i stien. Uansett er det greit å være forberedt.

 

Vi sees på fjellet og god tur!

Følg med neste torsdag når «Seigmenn dømmer ikke!» legges ut og du får vite hvordan hvit måned i mai har gått.

https://www.bergenoghordalandturlag.no/7-fjellsturen/

https://www.ut.no/tur/2.4821/

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trine Nordahl

Med ustoppelig optimisme går jeg løs på prosjekter jeg har ingen forutsetning for å klare, dette for å bevise at alle kan endre seg selv og verden! Jeg er utdannet elkraft ingeniør, sosialantropolog og er en født eventyrer! I august gikk jeg Oslo-Bergen, nå trener jeg til å gå over Grønland i 2018.

Bloggdesign

Kategorier

 • Blogg
 • Søk i bloggen

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no