hits

Min pilegrimsreise - uten sukker!

  • 15.05.2017 kl. 20:07

«Jeg begynner på det eneste viset jeg vet hvordan - med å lage en plan. Om jeg følger den er ikke så nøye, men så lenge jeg lager den føler jeg at jeg har kontroll»

Hvit måned har vist seg å være mye tyngre mentalt enn hva jeg hadde trodd. Jeg lærer ting om meg selv jeg ikke var klar over. Mye av overvekten og depresjonen jeg slet med tidligere begynner jeg nå å finne forklaringer på. Jeg har ikke inntatt noe som kan betegnes som snop eller chips, ei heller drukket sukkerholdige drikker som brus og alkohol i 15 dager. Målet viser seg å være mye tyngre mentalt enn først antatt. 

Jeg var forberedt på at det kom til å bli kjipt, jeg var til og med forberedt på lett abstinens, men noe sånt har ikke skjedd. Isteden har jeg innsett noe mye tyngre og dypere - jeg har knyttet trygghet til mat! Alle disse målene jeg setter meg fungerer ikke bare lengre som et verktøy for å få meg i form til Grønland, jeg går faktisk igjennom en pilegrimsreise.

Jeg har alltid vist at jeg sperrer ute vonde og stressende følelser og opplevelser, men gjennom hvit måned mai har jeg forstått hvor mye disse opplevelsene har blitt prosessert med kosemat. Mitt typiske handlingsmønster er å ignorere alle negative følelser jeg opplever gjennom uken, når fredag kommer bygger jeg meg et rede i sofaen hvor jeg kan kose meg med snop og vin. I redet mitt er jeg trygg og alt stresset jeg har opplevd gjennom uka kan ikke skade meg lengre.

Nå må jeg lære meg å finne trygghet selv i dagligdagse situasjoner slik at jeg kan kose meg selv om jeg ikke har en pose smågodt og en flaske vin ved min side. Å åpne seg opp slik jeg gjør nå og lære om meg selv er en slitsom og tidvis vond prosess, men jeg vil anbefale alle å utfordre seg selv til å vokse og lære om seg selv. Det er bare ved å gå utenfor komfortsonene man virkelig finner seg selv. Jeg skal fortsette å sette meg mål for hver måned som går mot Grønland neste år og jeg er spent på hvilken utvikling jeg får både fysisk og mentalt. Det er ingen tvil om at jeg har satt i gang noe som er mye større enn hva jeg var klar over.

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trine Nordahl

Med ustoppelig optimisme går jeg løs på prosjekter jeg har ingen forutsetning for å klare, dette for å bevise at alle kan endre seg selv og verden! Jeg er utdannet elkraft ingeniør, sosialantropolog og er en født eventyrer! I august gikk jeg Oslo-Bergen, nå trener jeg til å gå over Grønland i 2018.

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no