hits

Walk for work

 • 20.08.2016 kl. 14:29

Det var vel ingen som trodde på meg da jeg i romjulen satt hjemme på Selnes med «Norges tøffeste turer» og erklærte at jeg skulle gå Oslo-Bergen hvis jeg ikke hadde fått meg jobb til sommeren, og for å være helt ærlig trodde vel ikke jeg på det heller. For hvor ofte slenger vi ikke bare ut slike kommentarer om hvor gøy det hadde vært å gjøre noe som virker fantastisk og kanskje litt uoppnåelig? Ideen ble raskt ledd bort hjemme i sofakroken som en vill fantasi, å gå Oslo-Bergen var bare noe som ekstreme turgærninger gjør! Men det fikk meg til å tenke «hvorfor kan ikke jeg gjøre det»?


Kald lunsj på Nordmansslepa


Stien ned fra Stavali

Turen tok oss på tvers av landet gjennom skoger, tettsteder, fjell og myr. Man skulle tro at hvis man hadde sett et fjell eller en myr så hadde man sett de alle, men når man går forbi i 3-4km\t får man tid til å se, oppfatte og tenke. Landskapet består ikke bare av former og farger, men av utallige detaljer som går tapt når man bare suser forbi i en bil. På vei ut av Hokksund brukte vi 10 minutter på å passere et hus som hadde ubehandlet panel. På Hardangervidda brukte vi en hel dag på å passere Hårteigen. Med så god tid ser man fargene og fasongen, man oppfatter bergartene og sammensetningen, man får tid til å sette det i et større perspektiv.

Hårteigen


Kongemerker i fjellet ved Kongsberg

Hjemme i Bergen på nyåret startet planleggingen. Oslo-Bergen skulle ikke bare bli ende en drøm gått tapt. Jeg startet bloggen for å ha en plattform for å planlegge, her kunne jeg visualisere turen noe som har vært den viktigste faktoren for å lykkes. Gjennom 6 måneder tenkte jeg gjennom hver dagsetappe og de utfordringene jeg kunne møte, slik var jeg godt mentalt forberedt da jeg fredag 29 juli tok nattoget til Oslo. Det lå selvfølgelig en hel del trening bak turen men ikke på langt nær så mye som jeg burde hatt, men til syvende og sist er det ikke kondisjonen som avgjør om man greier en slik tur, det er viljestyrke, det er å stå opp hver dag i 3 uker og sette den ene foten foran den andre. I bunn og grunn er det det vi alle sammen gjør hver dag, vi står opp hver morgen og setter den ene foten foran den andre enten det er på vei til barnehage, skole eller jobb. 


Klar til avreise

Takk gud for at vi mennesker glemmer det som er vondt og tungt for hvis ikke hadde dere lest et litt annet blogginnlegg akkurat nå. Man skulle tro at enkelte dager var bedre enn andre, at noen var lettere eller finere. Nei! Hver dag var tung og utfordrende på sin egen måte og de tøffeste etappene var faktisk de vi trodde skulle være enkle. Etter hvert lærte vi oss å ha et åpent sinn og at det ikke var mulig å forutsi om det skulle bli en lett eller tøff etappe, det var noe vi først visste når vi var fremme for kvelden. Nå er det også utfordrende i seg selv å gå tur når den ene parten går opp en bakke som om det skulle være et angrep på fjellet, mens den andre parten (meg) tenker at hvis jeg behandler bakken forsiktig lar fjellet meg passere. Det er vel disse ulikhetene som gjør Martin og meg til et bra team, for å gå 470km på 20 dager greier man bare hvis man fungerer bra sammen!


Navigering inn til Samnanger

Det er så mange fine minner jeg skulle delt men høydepunktene får vel holde.

 • Å sitte ved Rådhuset i Oslo i 2 timer å vente på TV2 skal komme og filme oss når vi «starter» turen, for så å gå feil etter 200 meter på Aker brygge og rett inn på Tjuvholmen.
 • Slå opp teltet dag 3 mellom Hokksund og Kongsberg og kjenne at endelig begynner overskuddet å komme tilbake.
 • Å stå på en fjelltopp på dag 7 etter 3 mil i myr, hagel og lyn og se tilbake på fjellene i det fjerne og se hvor langt man har gått.
 • Lufsjå, en utrolig fin hytte.
 • Olav og Solfrid på Rauhelleren, ta igjen Per på Sandhaug, Odda turlag på Stavali (det er godt å møte folk når man har snakket med sau i 3 dager).
 • Ferja over Hardangerfjorden.
 • Komme opp på byfjellene å se Bergen og innse at man har greid det (tårene rant godt da).


Flyvrak i skogen?


Fjelltopp før DaggrøTV2 på Aker Brygge

Martin og jeg har hatt en utrolig fin tur og dette er den beste ferien vi har hatt. Takk til familien og venner som har støttet oss hele veien og særlig Eirik og Ståle som har forsynt oss med proviant på turen. Ville vi gjort det igjen? Ja, men kanskje en annen rute. Har jeg fått meg jobb? Nei, ikke enda men noe er i gjære ? fortsettelse følger!

Etapper:

1   Aker brygge i Oslo - Hovdehytta i Asker

2   Hovdehytta  - Smedsetra

3   Smedsetra - Dørsjø

4   Dørsjø ? Kongsberg

5   Kongsberg - Bolksjø

6   Bolksjø ? Eriksbu

7   Eriksbu - Daggrø

8   Daggrø - Lufsjå

9   Lufsjå - Imingfjell Turistheim

10 Imingfjell Turistheim - Mårbu

11 Mårbu - Raudhellern

12 Rauhellern - Sandhaug

13 Sandhaug - Peisabotn

14 Peisabotn - Stavali  

15 Stavali ? Kinsarvik (ferge) - Kvanndal

16 Kvanndal ? Stora Torfinnsdalsvatnet

17 Stora Torfinnsdalsvatnet - Torfinnsheim

18 Torfinnsheim ? Austra Trongasmoget

19 Austra Trongasmoget ? Gullbotn

20 Gullbotn - Bergen 

3 Kommentarer

Synnøve Flosand Johansen

20.08.2016 kl. 15:08
Som tidligere sagt så er jeg som mor til Trine og svigermor til Martin utrolig stolt over hva dere har gjort! Dette er det som kalles en bragd!☺ Hele turen fra første tanke til at dere vandret ned Fløyen i Bergen viser hva dere kan utrette videre! ☺

Karina Nordshl

20.08.2016 kl. 15:38
Utrolig imponert over dere. Tenker det i tillegg til støle kropper også gir dere som nygifte ett sterkt fundament i livet videre 😍

Mona

22.08.2016 kl. 10:54
Ser jo helt fantastisk ut dette :) Gratulerer med gjennomført langtur :)

Skriv en ny kommentar

Trine Nordahl

Med ustoppelig optimisme går jeg løs på prosjekter jeg har ingen forutsetning for å klare, dette for å bevise at alle kan endre seg selv og verden! Jeg er utdannet elkraft ingeniør, sosialantropolog og er en født eventyrer! I august gikk jeg Oslo-Bergen, nå trener jeg til å gå over Grønland i 2018.

Bloggdesign

Kategorier

 • Blogg
 • Søk i bloggen

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no