hits

Dag 12 -15 Hardangervidda

  • 13.08.2016 kl. 18:44

Hørte noen etterlyste flere bilder, skal prøve å legge ut flere. Eneste problemet er dårlig dekning egentlig over alt i fjellet. Men nå når vi sitter ved sjøen for første gang på 2 uker kan jeg fint laste opp litt mer.

De første bildene dere ser er fra Rauhelleren. En kjempefin betjent turisthytte som lager alt fra pålegg og ost til middag helt selv. Vi hadde en kjempe fin kveld her i godt selskap med noen veldig hyggelige østlendinger som selv drev med jakt og friluftsliv! Eneste minus var da jeg skulle pusse tennene utenfor hytta og en glupsk hest kom bort. Før jeg viste ordet av det hadde den glefset over tannbørsten min. Jeg reiv den ut av kjeften på den, men det var for sent. Hesten hadde siklet på hele børsten! På det siste bildet ser dere når vi krysser fylkesgrensa til Hordaland noe som selvfølgelig var et stort øyeblikk. 

Gjennom snø og motvind kom vi oss til slutt fram til Sandhaug som vistnok var DNT sitt flagskip. Her var det både strøm og vannklosett! Men viktigst av alt så var det her vi tok igjen Per! Per begynte på Oslo-Bergen i fjor men måtte gi tapt til tåka. Men han har ikke gitt opp og fortsetter i år. Å høre på hans fortellinger fikk oss virkelig til å sette pris på det "gode" været vi har hatt og at vi ikke har hatt flere plager. Når vi fortsatte fra Sandhaug kunne vi gjøre det med nysnø under beina, men det gikk fint for vinden hadde løyet og sola skinte.

Målet etter Sandhaug var Hadlaskard, men siden været var så bra fortsatte vi mot Stavali. Etter ei stund møtte vi på to gubber som satt i ei skråning og røykte. De kunne fortelle at den korteste veien til Stavali var veldig kjedelig så de anbefalte oss å gå om Peisabotn. Det rådet tok vi og endte opp med å få en flott telt natt ved noen gamle steinhus. Når vi etterhvert kom oss til Stavali var egentlig planen å gå rett ned til Kinsarvik. Det var helt til vi så badestampen og hørte at det var et festlig lag på 20 stk. på vei opp, så da lurte vi oss like godt med på festen! Desverre fins det ingen bilder fra denne kvelden og av en eller merkelig grunn var heste-tannbørsten min knekt i to! Helt greit egentlig så ble det ny tannbørste i Kinsarvik.

I dag kom vi oss nedenfor tregrensen for første gang på over en uke og til sjøen igjen i Kinsarvik for første gang siden Oslo. Her fra tok vi ferja til Utne, og fra Utne til Kvanndal. Som dere ser på bildet av Martin er ikke svett og skitten noen unnskyldning for ikke å ha stil når man drikker kaffe! I morgen skal vi 800 meter rett opp på fjellet igjen, så nå gjelder det å hvile.

5 Kommentarer

Synnøve Flosand Johansen

13.08.2016 kl. 19:06
Du er svært god til å fortelle det må jeg si! En så flott tur og med så mange opplevelser med både hest som vil pusse tenner og møte med Per og andre interesante personer. God tur videre og jeg gleder meg til neste kapittel! ☺

Yngve Nordahl

13.08.2016 kl. 19:30
Fint med litt bilder😄 å kjekt å få litt telefon av og til. Nå ser det ut som sommeren kommer 🌞 håper dere får en grei tur videre👣👣 snakkes plutselig 💪👏🏁

Karina Nordahl

13.08.2016 kl. 20:58
Så kjekt å høre dere på tlf idag. Og så kjekt å få se bilder. Bra dere får hvile under tak i natt. Farmor hilser og syns det er spennende å få høre fra dere. God god tur videre. Håper dokkar fikk tak i nylon strømper - hi hi. Og vips så 🍻 + 🍎

Henriette Celin

14.08.2016 kl. 11:17
Flotte bilder! så ut som litt av en fin tur ^^

Per Christian

15.08.2016 kl. 14:35
Stå på videre. Dette har dere full kontroll på. 😊

Har meg et par dager i Odda før jeg kommer halsende etter dere uten datter og hund. 😊 Gleder/kvir til å høre hvordan turen opp til Rong var...

God tur videre. Bare litt igjen nå.

Hilsen vandreren Per.

Skriv en ny kommentar

Trine Nordahl

Med ustoppelig optimisme går jeg løs på prosjekter jeg har ingen forutsetning for å klare, dette for å bevise at alle kan endre seg selv og verden! Jeg er utdannet elkraft ingeniør, sosialantropolog og er en født eventyrer! I august gikk jeg Oslo-Bergen, nå trener jeg til å gå over Grønland i 2018.

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no